Vaše nová kuchyň musí být nejen krásná, ale i praktická. Při navrhování kuchyně je potřeba přihlédnout k mnoha aspektům. Například jaké je uspořádání místnosti, kde jsou okna, kde jsou vývody vody, plynu, elektřiny, kolik lidí kuchyň využívá, jaké spotřebiče nejvíce používáte atd. Při návrhu kuchyně využíváme zkušeností firmy Blum, která vědecky zkoumá nejvhodnější uspořádání kuchyně, tak aby pohyb v kuchyni byl plynulý a praktický. Navrhujeme kuchyně tak, aby vaření byla především zábava.
V prakticky uspořádané kuchyní, má vše na sebe navazovat a být po ruce. Uspořádání kuchyně vychází z daného prostoru na který se aplikují ergonometrické zásady uspořádání pracovní plochy. Nejlepší je konzultovat Vaší představu s naším školeným prodejcem, který Vám pomůže navrhnou vhodné uspořádání. V ideálním případě by měla kuchyň vypadat takto: Zóna kde jsou uloženy potraviny, na kterou navazuje zóna nádobí, dále zóna mytí, kde si potraviny umejete, dále zóna přípravy, kde se potraviny upraví pro vaření a poslední zóna vaření/pečení.