Návrh kuchyně

 ZÁSOBY

V zóně zásoby jsou uloženy potraviny. V levé části potraviny trvanlivé, uložené v potravinové skříni a v pravé části potraviny s omezenou trvanlivostí, které ukládáme do lednice.

UKLÁDÁNÍ

Zde jsou uloženy předměty jako nádobí, jídelní příbory, dózy s otevřenými baleními potravin, univerzální kráječe, apod. Tato zóna by měla být blízko myčky nádobí, aby vyndavání nádobí a příborů z myčky bylo pohodlné.

MYTÍ

Zde je umístěna myčka nádobí a vedle dřez. Pod ním je místo pro třídění odpadu a pomůcky pro čištění, mytí, čisticí prostředky atd.

PŘÍPRAVA

Zde je hlavní pracovní plocha v kuchyni, která by měla být dostačně prostorná pro pohodlnou přípravu jídla. Zde umístěné zásuvky mají uložit předměty jako pracovní příbory, prkénka, pracovní pomůcky, misky, kořenky, ocet/olej atd.

Vaření/pečení

V této zóně je ideální uskladnit pracovní příbory na vaření, hrnce, pánve a pokličky, pomůcky na pečení atd. Nezapomeňte na plochu pro odkládání horkých věcí, vyndaných z trouby.

Sestavte si kuchyň
podle sebe